Over de GCC

Over de Gelderland Circular Challenge

De Gelderland Circular Challenge is een unieke business case competitie waar studenten en starters tot uitvoerbare circulaire ideeën komen voor Nijmeegse circulaire vraagstukken. De Gelderland Circular Challenge is zo opgezet dat deze ideaal is om naast je studie of werk meer te leren over de circulaire economie!

 

Tijdens de Gelderland Circular Challenge bedenk je in je team, met een start up mentaliteit, een idee voor één van de vraagstukken. Per vraagstuk werk je met een team van vier leden uit verschillende disciplines samen aan het idee. Het unieke aan deze challenge is dat je met ondersteuning van zowel innovatieve als circulaire koplopers je idee uitwerkt én dit idee vervolgens visueel gaat maken met ondersteuning van onze partners de Smeltkroes, FabLab Nijmegen, Studio Op Poten en Circle Design.

Wil je nog meer weten over de Gelderland Circular Challenge voordat je jezelf inschrijft? Hieronder beantwoorden we al je vragen. 

Wat is een Business Case Challenge?

Een challenge naar het Nederlands vertaalt is “een uitdaging”. De GCC doet precies dat; het daagt je uit om met je kennis, je talent en je creativiteit echte problemen mee op te lossen.  Tijdens de challenge wordt je begeleid door regionale en nationale koplopers uit het bedrijfsleven, uit de onderzoekswereld en de design sector. Zij ondersteunen jullie om mee te bouwen aan een duurzaam en circulair Gelderland.

 

De organisatie en de deelnemende bedrijven geloven dat studenten en starters in een kort en intensief begeleid challenge traject die ideeën kunnen bedenken die out of the box zijn en die daarmee impact kunnen hebben.

Wie kan zich inschrijven?

Ben jij een HBO/WO student of starter en geïnteresseerd in het thema Circulaire Economie? Ben je benieuwd wat er gebeurd op het gebied van circulaire economie en wil je bijdragen aan een circulaire economie? Kijk jij voor oplossingen over de grenzen van je eigen vakgebied heen? En heb jij de juiste instelling, motivatie om met een frisse blik vernieuwende en creatieve oplossingen te bedenken in teamverband?

 

Dan zoeken wij jou! Schrijf je dan nu in

 

Je hoeft geen voorkennis van het thema Circulaire Economie te hebben en het is niet verplicht om in Nijmegen of Gelderland te studeren of te wonen. Iedere HBO/WO student/ afgestudeerde is van harte uitgenodigd om mee te doen!.

Hoe werkt de inschrijving?

Inschrijven kan van 14 maart t/m 15 april. Je schrijft je individueel in voor deelname aan de Gelderland Circular Challenge. De teams worden door ons samengesteld voor de best passende combinaties. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wij zijn benieuwd naar je motivatie en je CV. Daarom vragen we je om bij je inschrijving een korte motivatietekst en je CV bij te te voegen.

 

Je kan tijdens je inschrijving een voorkeur opgeven voor een business cases, maar let op, dit geeft geen garantie! Je wordt daarna ingedeeld, maar er wordt wel rekening mee gehouden.

Hoe werkt de selectie procedure?

Op 21 en 22 april worden de deelnemers bekend gemaakt. Op basis van de motivatie en CV kiezen we de kandidaten uit. Als je wordt uitgekozen ontvang je een e-mail met de uitnodiging om deel te nemen. Je hebt, nadat je de uitnodiging is verstuurd, 24 uur de tijd om deze te bevestigen. Als je niet tijdig reageert wordt de volgende kandidaat benaderd en vervalt je uitnodiging. Houd 21 en 22 april dan ook goed je e-mail in de gaten.

 

Helaas bestaat de mogelijkheid dat je niet wordt uitgenodigd wanneer er meer inschrijvingen zijn dan plekken voor deelname. Je inschrijving is dan ook niet direct een garantie voor deelname.

 

Als je een uitnodiging accepteert zit je definitief in het team die aan de slag gaat met het desbetreffende vraagstuk.

 

De acceptatie van de uitnodiging is niet geheel vrijblijvend. Vanaf dat moment vertrouwt de organisatie op je inzet en enthousiasme en rekent op je aanwezigheid tijdens alle contactdagen!

Wie organiseren de Gelderland Circular Challenge?

De Gelderland Circular Challenge wordt georganiseerd door Start Up Mix, Sustainable Motion en Het Groene Brein.

 

Voor vragen over deelname, aanwezigheid bij de eventdagen of over PSV kun je naar j.kerkhof@startupmix.nl mailen!